Cukrászat Világszínvonalon Budapesten
Az Édes Művészet: Íz – Látvány – Művészet – Szakma - Magyarországon először az UKBA-n!
Együtt a gasztronómiai kiállítások: UKBA MELLÉ FOODAPEST
A 2010. évben először együtt rendezi a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait.
A február 21-25. között sorra kerülő kiállítások komoly múltra tekintenek vissza, nemzetközi szinten sem lehet lebecsülni jelentőségüket.
Szintén újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak.
Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás szakmai kísérőrendezvényei közül a legjelentősebb a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol Brazíliától Japánig 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, és a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny, amit szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni. A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből. Kapcsolatok alakulnak a résztvevő országok szakmai szervezeteivel, a kereskedelmi kamaráikkal és szakembereivel.
Nagy megtiszteltetés, hogy Gabriel PAILLASSON, a Cukrász Világkupa alapítója jelezte, hogy meglátogatja az UKBÁ-t és a Cukrász Junior Világbajnokságot.
A 2010-es világbajnokságon 12 ország fiatal versenyzői kápráztatják el a szakma képviselőit és a laikus nézőket egyaránt. Minden versenyzőnek eszközökkel teljesen felszerelt munkaállomás/box áll a rendelkezésére, melyekben a versenyfeladatokhoz szükséges összes munkafolyamat elvégezhető.
Minden élőben, a helyszínen, közönség előtt készül. A munkaállomások/boxok előtt a nézők tribünről követhetik az eseményeket, kivetítők segítségével. A versenyt ismert műsorvezető végig neves gasztronómiai szakemberek segítségével kommentálja. A versenyen a szakma érdeklődése mellett nagyszámú laikus látogató várható, hiszen a cukrászat, azon belül is a cukrász artisztika rendkívül látványos művészeti tevékenység is egyben. Az új nemzetközi cukrászati trendek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az íz mellett a látványra. A design elemek harmóniájának üzenete, mondandója, témája van, egyre több versenyt szerveznek irányított témaválasztással a nemzetközi porondon.
Lesz cukrász termékverseny és bemutató, valamint kiállítás Kopcsik Lajos többszörös olimpiai bajnok, Guiness rekorder mestercukrász műalkotásaiból.
A Bocuse d’Or hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d”Or győztes volt korábban.
A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL d'Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.
A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon, valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapján (www.cukraszat.net).
A gasztronómiai csúcsrendezvényekre mintegy 10 ezer szakmai érdeklődőt és ugyanennyi nagyközönség látogatót várnak.
Kérdéseikkel keressék Selmeczi Lászlót: 06-70-977-0050