A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szeretettel invitálja Önt az „ÉV FAGYLALTJA- 2011” és az „ORSZÁG TORTÁJA - 2011” országos versenyre és az ezt követő kóstolóra. Az igen népszerű egész napos programra az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők és szakmai érdeklődők.
Időpont: 2011. június 6. (hétfő) Helyszín: Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda, 1183 Budapest, Üllői út 452. A PROGRAMBÓL: 11:00 óra Megnyitó és a zsűrizés megkezdése A vendégeket köszönti: Pataki János az ipartestület elnöke, a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke 13:00 óra Sajtótájékoztató a fagylaltszezon időszerű kérdéseiről Pataki János az ipartestület elnöke, a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke Benke László Oscar-díjas mestercukrász, valamint fogyasztói oldalról a közönség zsűri tagjai 15:30 óra Eredményhirdetés, díjátadás, majd a versenyfagylaltok kóstolója Műsorvezető házigazda: Benke László Oscar-díjas mestercukrász A rendezvény szakmaiságának megőrzése érdekében a rendezvény az eredményhirdetésig zártkörű, csak a szakmai látogatók és a média munkatársai látogathatják. Több mint 50 fagylalt verseng a díjért, közöttük még sohasem ízlelt különlegességek. A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekből álló Közönség zsűri értékeli. A szakmai, és a neves közszereplőkből álló közönség zsűri mellett, idén először szeretnénk bevonni az autentikus szakmai, illetve a stílusteremtő és formáló média munkatársait is, hogy véleményezzék és értékeljék a versenyfagylaltokat, ezért egy gasztro újságírókból, szerzőkből és műsorvezetőkből alakult Gasztro Média zsűri is díjaz egy fagylaltot! A „Közönség zsűri” tagjai: Rúzsa Magdi többszörös platina és aranylemezes énekes művésznő Csézy művésznő, a Magyar Termékek Nagykövete A „Gasztro Média zsűri” tagjai: Stáhl Judit – televíziós műsorvezető, szakíró Segal Viktor - a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, a fúziós konyha itthoni nagykövete Kádár Mónika - HVG Orisek Andrea - Nők Lapja Évszakok A szakmai zsűri cukrászmesterei: Maródi Istvánné, aranykoszorús cukrászmester, Hévizgyörk Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Kecskemét Kiss Zoltán Venesz díjas, aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Lajosmizse ifj. Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász, Veresegyház Szabó Pál, aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Budapest Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester, Mohács Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Budapest Varga Gábor cukrász, Budapest, Desszert.eu Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester, Zirc A versenyfagylaltokat a nagyközönség 16.30-tól kóstolhatja. Az IPOSZ tagszervezete a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület a Magyar Köztársaság Kormányának felkérésére 2007. augusztus 20-ai ünnepségre alkotta meg első ízben az Ország Tortáját, azt a különleges madártejes süteményt, amellyel az ország több száz cukrászdája köszöntötte Magyarország Születésnapját. A későbbi Szatmári Szilvatorta és Pándi Meggytorta, valamint a tavalyi nyertes Szilvagombóc torta óriási szakmai és közönségsikere után az ipartestület ebben az évben is pályázatot írt ki a magyar cukrászok körében az Ország Tortája 2011 receptjének elkészítésére. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vár az Ipartestület. Szakmai zsűri választja ki a I-III. helyezettet. A Fehér Asztal Lovagrend cukrász szekciója díszöltözetben vonul fel a díjátadáson. Az eredményhirdetést a versenyfagylaltok kóstolója követi. A média munkáját előzetesen és a helyszínen is készséggel segíti Selmeczi László az ipartestület ügyvezetője (telefon: 70/977-0050, 266-4165, Sajtószolgálat: 06-30-552-2767) Selmeczi László Simsik Ágnes ipartestületi ügyvezető sajtófőnök, IPOSZ